Χοιρινό με σέλινο
Υλικά
· ½ φλ. ελαιόλαδο
· 1.200 γραμ. χοιρινό
· 4 μεγάλες σελινόριζες
· 2 ξερά κρεμμύδια
· 2 καρότα
· ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 2 αυγά
2 λεμόνια
Ταμπονάρουμε τις μερίδες χοιρινού με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και συμπληρώνουμε νερό να μισοσκεπάζει το κρέας.
Είτε σοτάρουμε την σεληνόριζα κομμένη σε λίγο ελαιόλαδο, είτε την προσθέτουμε έτσι στο φαγητό ωμή. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφού βράσει αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, χτυπάμε τα αυγά με τα λεμόνια, προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό να αραιώσουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια. Αν θέλουμε λίγο πιο πυκνή σάλτσα προσθέτουμε λίγο κορν φλάουερ, στο αυγολέμονο.
Αν θέλουμε να το ζεστάνουμε το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
Είτε σοτάρουμε την σεληνόριζα κομμένη σε λίγο ελαιόλαδο, είτε την προσθέτουμε έτσι στο φαγητό ωμή. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφού βράσει αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, χτυπάμε τα αυγά με τα λεμόνια, προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό να αραιώσουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια. Αν θέλουμε λίγο πιο πυκνή σάλτσα προσθέτουμε λίγο κορν φλάουερ, στο αυγολέμονο.
Αν θέλουμε να το ζεστάνουμε το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
H συνταγή παρουσιάστηκε στο "ΠρωινόΑΝΤ1" στις 25/1/2012.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου