Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

σπιτική σάλτσα ντομάτας

Κόβουμε τις ντομάτες στα 4, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε για 3 κιλά ντομάτα, μια κούπα ξύδι και 3 κουταλιές της σούπας αλάτι (ξύδι και αλάτι μαζί ανακατωμένα)

Τα βράζουμε για μια ώρα, στην συνέχεια τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και της βάζουμε σε ένα μίξερ για να γίνουν χυλός.

Στην συνέχεια τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα για 40 λεπτά ανακατεύοντας που και που.

Μετά βάζουμε την σάλτσα καυτή όπως είναι στα βαζάκια μας, τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα για να σφραγίσουν.

Διατηρείτε τουλάχιστον 1 χρόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: