Για να κάνουμε το κρέας τρυφερό και να του προσδώσουμε επιθυμητά γευστικά στοιχεία, συχνά βοηθούμαστε από μια μαρινάδα. Τυπικά οι μαρινάδες περιέχουν αλάτι, ξύδι, χυμό λεμονιού, μπαχαρικά και λάδι. Σημασία έχει οι μαρινάδες να περιέχουν πρωτεολυτικά ένζυμα, δηλ. ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση των πρωτεϊνών. Το κρέας απλά μουσκεύεται μέσα στη μαρινάδα, είτε σε κατάλληλο μπολ είτε σε σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου