1 κ γαρίδες
500γρ. σπαγγέτι
500γρ. χυμό από φρέσκες
ντομάτες ή 250γρ. κονκασέ εμπορίου και 250γρ. χυμό ντομάτας εμπορίου
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
½ κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ζάχαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζ. μαϊντανός
ψιλοκομμένος
6-7 ντοματίνια κομμένα στη
μέση
Αλάτι πιπέρι
Α Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο ελαφρά τον πελτέ ντομάτας και προσθέτουμε τον χυμό από
φρέσκες ντομάτες ή το κονκασέ και τον χυμό εμπορίου. Προσθέτουμε την
ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το
πιπέρι. Μόλις πάρει βράση η
σάλτσα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Β Παράλληλα βάζουμε τα σπαγγέτι σε κοχλάζων νερό με αλάτι να βράσουν. Τα σουρώνουμε 3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα αλλά κρατάμε περίπου 2 δάχτυλα νερό μέσα στην κατσαρόλα.
Β Παράλληλα βάζουμε τα σπαγγέτι σε κοχλάζων νερό με αλάτι να βράσουν. Τα σουρώνουμε 3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα αλλά κρατάμε περίπου 2 δάχτυλα νερό μέσα στην κατσαρόλα.
Γ Προσθέτουμε
στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις γαρίδες και βράζουμε για 5 με 7 λεπτά ανάλογα
με το μέγεθος τους. Έπειτα προσθέτουμε την σάλτσα με τις γαρίδες μέσα στα ζυμαρικά
και τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά ώστε να ρουφήξουν τα σπαγγέτι τη σάλτσα.
Δ Σε τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά τα ντοματίνια για να μην είναι
εντελώς ωμά.
Ε Σερβίρουμε
την μακαρονάδα σε μεγάλη πιατέλα και βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τον
ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ζ Σερβίρουμε το
φαγητό μας ζεστό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου