Υλικά
Χυμό από μισό λεμόνι
Δημιουργία
Τρίψτε αν θέλετε ελαφρά τα πορτοκάλια.
Κόψτε τις κορυφές του καθενός και προσεκτικά χαράξτε τη
φλούδα σε φέτες μέτριες και αφαιρέστε τις προσεκτικά, να μην κοπούν.
Σε νερό τις βάζετε ίσα να ζεματιστούν για 2 λεπτά.
Τις βάζετε σε λεκάνη με κρύο νερό να τις σκεπάζει.
Αφήστε τις να σταθούν 1 μέρα, αλλάζοντας το νερό 2 φορές.
Πετάξτε το νερό και στραγγίστε τις φλούδες ελαφρά.
Τυλίξτε σε ρολά την καθεμιά
βάζοντας 1 οδοντογλυφίδα στην καθεμία για να μην ανοίξει.
Σε κατσαρόλα βάλτε το νερό με τη ζάχαρη χωρίς να ανακατέψετε.
Αφήστε να πάρει μια βράση, να κοχλάσει.
Βάλτε τις φλούδες μέσα.
Χαμηλώστε το μάτι στο 4 ή 5, ανάλογα με την κουζίνα ώστε να
μην κοχλάζει το σιρόπι, αλλά να βράζει.
Χρειάζεται περίπου μια ώρα να "δέσει" καλά το
σιρόπι.
Κουνήστε την κατσαρόλα ανά διαστήματα.
Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις ρίξετε 1 σταγόνα σε κρύο πιάτο
και στερέψει, δηλαδή δεν "τρέχει" αν γείρετε το πιάτο.
5 λεπτά πριν το τέλος ρίξτε το χυμό του λεμονιού κι
ανακατέψτε απαλά να μη χαλάσουν οι φλούδες.
Αποσύρετε από τη φωτιά κι αφήστε το γλυκό να κρυώσει μες στο
σιρόπι.
Μόλις κρυώσει τελείως αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και
βάζετε τις φλούδες σε βαζάκια.
Περιχύνετε με το σιρόπι να καλύπτει το γλυκό.
Διατηρείται καιρό και στο ψυγείο είναι πολύ δροσερό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ίσως σας περισσέψει λίγο σιρόπι αλλά καλύτερα να περισσέψει
παρά να μην έχετε να καλύψετε τελείως το γλυκό στα βάζα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου