Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

4 κολοκύθια μεγάλα χοντροτριμμένα και στραγγισμένα με αλάτι για 10 λεπτά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμενα
μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα
αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Στύβεις πολύ καλά τα κολοκύθια και τα βάζεις σε ένα μπωλ.
Προσθέτεις τα 2 είδη κρεμμυδιών, τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα αυγά, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Ανακατεύεις πολύ καλά με ένα κουτάλι και προσθέτεις λίγο λίγο το αλεύρι.
Να γίνει ένας αραιός χυλός, να πέφτει από το κουτάλι.
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τηγανίζεις το μείγμα βάζοντας κουταλιά κουταλιά.
Μόλις ψηθούν αφαιρείς σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι

Δεν υπάρχουν σχόλια: