Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Βακαλάος σκορδαλιά

Τι χρειαζόμαστε (για 4 μερίδες):

4 πατάτες μεγάλες
3-5 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως την προτίμηση)
Χυμός 1 λεμονιού (ή αντίστοιχη ποσότητα ξύδι-ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
¼ κουταλάκι αλάτι
Ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι κρασιού)
1-2 κομμάτια βακαλάο

Πώς τη φτιάχνουμε:

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε λίγο νερό.
Βράζετε 1-2 κομμάτια βακαλάο.
Καθαρίζετε τις σκελίδες και τις βάζετε στο γουδί (ή στο multi, αν είστε λιγότερο παραδοσιακοί) μαζί με το αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού ( ή ξύδι) και τα πολτοποιείτε, χτυπώντας με το γουδοχέρι (το multi κάνει μόνο του τη δουλειά).

Συνεχίζετε ρίχνοντας στο γουδί (ή στο multi) 1 πατάτα και 3 κουταλιές νερό, από αυτό που βράστε τον βακαλάο και μια λάδι, πολτοποιείτε αδειάζετε το μείγμα σε μπωλ και ρίχνετε και τις υπόλοιπες πατάτες μία-μία με τον ίδιο τρόπο.

Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό αυξήστε το λάδι.

Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα λεμόνι (ή ξύδι) ή λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: