(για 1 κιλό περίπου)
Υλικά
150 γρ. λευκό ταραμά
300 γρ. ψωμί ψίχα
χυμό 2 λεμονιών
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι (ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο)
1 πολύ μικρό κρεμμύδι (το 1/4 ενός μέτριου κρεμμυδιού)Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για λίγο και το στίβουμε καλά.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το λιώνουμε με τη βοήθεια του ενός λεμονιού και του μισού λαδιού.
Προσθέτουμε τον ταραμά και το ψωμί και τα χτυπάμε κι αυτά μέχρι να έχουμε ένα μίγμα λείο.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι και ξαναχτυπάμε πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται λεμόνι ή λάδι.
Όσο πιο λευκός είναι ο ταραμάς, τόσο πιο καλός ποιοτικά.
Δοκιμάστε να βάλετε μισό-μισό λάδι ελιάς και αραβοσιτέλαιο. Το ελαιόλαδο την κάνει λίγο να ταγκίζει αν είναι μόνο του. Θα σας εκπλήξει η διαφορά.
Αρχικά δεν ήθελα να βάλω κρεμμύδι, για να γλυτώσω τα φουσκώματα και γιατί νόμιζα ότι αυτό την κάνει να πικρίζει. Δεν μου άρεσε όμως στη γεύση. Το πρόσθεσα σχεδόν στο τέλος και το έλιωσα με λίγη ταραμοσαλάτα.
Το ψωμί που χρησιμοποίησα ήταν λευκό και χωριάτικο. Το χωριάτικο της έδωσε μια νότα χωριάτικη και της πήγαινε πάρα πολύ.
Η ποσότητα των υλικών δίνει σχεδόν 1 κιλό ταραμοσαλάτα, οπότε προσαρμόστε αναλόγως αν θέλετε μικρότερη ποσότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου