Κολοκυθόπιτα (με κολοκύθι ξερό)
1 κολοκύθι μέτριο το τρίβουμε στον τρίφτη και το βάζουμε από το βράδυ με αλάτι στο σουρωτήρι να στραγγίσει. Όταν στραγγίσουν τα υγρά του ρίχνουμε μισό ποτήρι σιμιγδάλι, μισό ποτήρι ζάχαρη, ¾ ποτηριού σταφίδες ξανθές, μισό κουταλάκι γαρύφαλλο, μισό κανέλα, λίγο πιπέρι, μισό ποτήρι λάδι.
Μετά ανοίγουμε φύλλο: 1 ποτήρι νερό, ¼ λάδι, 1 κουταλιά ξύδι και αλεύρι μισό σκληρό (2) και μισό μαλακό (1).
Ανοίγουμε τα φύλλα, αλείφουμε το ταψί με λάδι, βάζουμε δυο φύλλα λαδωμένα, από πάνω βάζουμε μισή γέμιση, από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο το λαδώνουμε, βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω άλλα δυο φύλλα λαδωμένα. Την ψήνουμε στους 180° C βαθμούς περίπου για μισή ώρα με ¾.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου