ΥΛΙΚΑ
Ζεστό νερό
Αλάτι 1 φλυτζανάκι
Προζύμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κοσκινάμε το αλεύρι μέσα στη σκάφη ή σε μιά λεκάνη.
-Απ΄το βράδυ της προηγούμενης ημέρας αναπιάνουμε το προζύμι , δηλαδή το ζυμώνουμε με ζεστό νερό και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
-Μέσα στη σκάφη με το κοσκινισμένο αλεύρι ρίχνουμε το καινούργιο προζύμι, ζεστό νερό , το αλάτι και το λιώνουμε με τα δάκτυλα . Σιγά – σιγά ζυμώνουμε συμπληρώνοντας όσο ζεστό νερό χρειάζεται . Μόλις γίνει το ζυμάρι , το βάζουμε σε λαδωμένα ταψιά μέχρι τη μέση , γιατί φουσκώνει
.
.
-Το αφήνουμε να φουσκώσει , δύο ώρες το καλοκαίρι ( ενώ το χειμώνα περισσότερο) αφού το έχουμε σκεπάσει με τραπεζομάντηλο και κουβέρτα για να ζεσταθεί.
-Το βάζουμε στο φούρνο για ψήσιμο μία – μιάμιση ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου