Χόρτα: σπανάκι , πράσα , σέσκουλα , λάπατα , κρεμύδια , μάραθο , μαϊντανό.
Κουρκούτι :μπομποτάλευρο , ( καλαμποκίσιο αλεύρι ) ή σταρένιο , νερό , αλάτι
Κόβουμε τα χόρτα ψιλά – ψιλά και τα τρίβουμε με τα χέρια . Ρίχνουμε αλάτι και λάδι κι αν η πίτα δεν είναι νηστίσιμη βάζουμε και τυρί , που τρίβουμε με το χέρι.
Σε μιά γαβάθα , ανακατεύουμε το αλεύρι με νερό κι αλάτι για να γίνει ένα κουρκούτι μαλακό.
Ρίχνουμε το μισό κουρκούτι σε λαδωμένο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τα χόρτα τα τριμένα και μετά το άλλο μισό κουρκούτι για να τη σκεπάσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου