Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΠΙΤΑ ΜΠΑΜΠΑΝΑΤΣΑ


Χόρτα: σπανάκι , πράσα , σέσκουλα , λάπατα , κρεμύδια , μάραθο , μαϊντανό.

Κουρκούτι :μπομποτάλευρο , ( καλαμποκίσιο αλεύρι ) ή σταρένιο , νερό , αλάτι

Κόβουμε τα χόρτα ψιλά – ψιλά και τα τρίβουμε με τα χέρια . Ρίχνουμε αλάτι και λάδι κι αν η πίτα δεν είναι νηστίσιμη βάζουμε και τυρί , που τρίβουμε με το χέρι.

Σε μιά γαβάθα , ανακατεύουμε το αλεύρι με νερό κι αλάτι για να γίνει ένα κουρκούτι μαλακό.

Ρίχνουμε το μισό κουρκούτι σε λαδωμένο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τα χόρτα τα τριμένα και μετά το άλλο μισό κουρκούτι για να τη σκεπάσουμε.

Ρίχνουμε λίγο λάδι και τη ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: