Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τας κεμπάπ

Τας κεμπάπ

Υλικά για 3 άτομα 

500 γραμμάρια ντομάτες ώριμες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι  πιπέρι

5-6 μανιράρια
1 μπούτι αρνιού μέχρι
1 κιλό
600 γραμμάρια κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού γεμάτο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά κομματάκια και το αφήνουμε μέχρι να μαραθούν

Όταν μαραθούν, προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια (σαν ένα μεγάλο καρύδι),

τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε καλά.

Έπειτα τα σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 35 λεπτά.

Όταν θα είναι έτοιμο, το σερβίρουμε σε πιατέλα με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές και περιχύνομε τη σάλτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: