Υλικά
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ ελαιόλαδο
300 γρ νερό (θερμοκρασία βρύσης)
Εκτέλαση
Σε βαθύ στρογγυλό μπωλ βάζω 400 γρ αλεύρι, κάνω γουβίτσα
και βάζω το λάδι, το νερό και ανακατεύω με το ένα χέρι ενώ με το άλλο
ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι.
Τα ζυμώνω και το αφήνω λίγο να ξεκουραστεί.
Χοντροκόβω τα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, σέλινο μυρώνια, καυκαλίθρες κλπ )
και με αλάτι σε τρυπητό τα ξεζουμίζω.
Κάνω 5 μπαλάκια το ζυμάρι και σε αλευρωμένο πλαστήρι, για να μην κολάνε,
ανοίγω φύλλα.
Σε ταψί λαδωμένο βάζω 2 φύλλα, μίγμα από υλικό, 1 φύλλο,
πάλι μίγμα και 2 φύλλα στο επάνω μέρος.
Λαδώνω το επάνω φύλλο το χαράζω και ραντίζω με λάδι και ξύδι .
Ψήνω στους 180 βαθμ για μια ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου