Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σουβλάκια αρνίσια

ΥΛΙΚΑ  για 8 άτομα
- 1 κιλό αρνίσιο κρέας από ώμο ή  λαιμό
- 2 σκελ. λιωμένο σκόρδο
- ελαιόλαδο
- χυμός από 3 λεμόνια
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- Κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι
- Ξυλάκια για σουβλάκια
- Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τεμαχίζω το κρέας σε κύβους
Ετοιμάζω τη μαρινάδα, αναμειγνύοντας σε μεγάλη λεκάνη αρκετό ελαιόλαδο (για 1 κιλό κρέας θέλει ½ φλιτζάνι τσαγιού), σκόρδο, μυρωδικά, το χυμό λεμονιών και το αλατοπίπερο και χτυπάω καλά τη σάλτσα με πιρούνι.  Όταν «δέσει» η μαρινάδα, προσθέτω τα κυβάκια κρέατος, σκεπάζω τη λεκάνη και αφήνω στο ψυγείο για έξι ώρες, ανακατεύοντας τα υλικά, δυο-τρεις φορές, ενδιάμεσα.

2. Περνάω τα μαριναρισμένα κυβάκια από τα καλαμάκια ένα-ένα. Έπειτα, ψήστε τα στην ήδη προθερμασμένη σχάρα, σε δυνατή προς μέτρια φωτιά, αλείφοντας τα με τη μαρινάδα, ενώ όταν τους γυρίσετε πλευρά αλείψτε πάλι με μαρινάδα ή και με ελαιόλαδο. Σερβίρω τα σουβλάκια ζεστά, ενώ υπολογίζω ότι αν χρησιμοποιώ κάρβουνα μπορεί να χρειαστεί να τα αφήσω ακόμα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: