ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα
-1 κιλό αρνίσιο κρέας από ώμο ή λαιμό
- 2 σκελ. λιωμένο σκόρδο
- ελαιόλαδο
- χυμός από 3 λεμόνια
-
- 2 σκελ. λιωμένο σκόρδο
- ελαιόλαδο
- χυμός από 3 λεμόνια
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- Κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι
- Ξυλάκια για σουβλάκια
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τεμαχίζω το κρέας σε κύβους
Ετοιμάζω τη μαρινάδα, αναμειγνύοντας σε μεγάλη λεκάνη αρκετό ελαιόλαδο (για - 1 κουταλάκι ρίγανη
- Κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι
- Ξυλάκια για σουβλάκια
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τεμαχίζω το κρέας σε κύβους
2. Περνάω τα μαριναρισμένα κυβάκια από τα καλαμάκια ένα-ένα. Έπειτα, ψήστε τα στην ήδη προθερμασμένη σχάρα, σε δυνατή προς μέτρια φωτιά, αλείφοντας τα με τη μαρινάδα, ενώ όταν τους γυρίσετε πλευρά αλείψτε πάλι με μαρινάδα ή και με ελαιόλαδο. Σερβίρω τα σουβλάκια ζεστά, ενώ υπολογίζω ότι αν χρησιμοποιώ κάρβουνα μπορεί να χρειαστεί να τα αφήσω ακόμα περισσότερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου