Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πεσκανδριτσοουρές (Φανάρι) σούπα

Υλικά   (για 4 μερίδες)
4 φαναροουρές συνολικού βάρους 1 κιλό.
1/2 κιλό καρώτα καθαρισμένα, κομμένα φέτες
1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες κομμένες φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο (αν θέλετε το φαγητό πιο λιπαρό βάλτε και άλλο)
χυμό από 2 λεμόνια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
προαιρετικά λίγη καυτερή πιπεριά
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και ρίχνουμε τα καρώτα.

Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά και μετά τα ψάρια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και την καυτερή πιπεριά αν θέλουμε.

Βράζουμε όλο το μίγμα σε δυνατή φωτιά επί 8 με 12 λεπτά ώστε να αρχίσει να χυλώνει. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό για να μείνει η γεύση του ζωντανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: