Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κυδώνι, γλυκό κουταλιού

Υλικά

• 1500 γραμμ. καθαρισμένα κυδώνια

• 3 ποτήρι νερό

• 1500 γραμμ. ζάχαρη

• 2 φλ. αμυγδαλα

• 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα

• χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε την καρδιά και

τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.

2. Βάζουμε τα κυδώνια σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄.

3. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.

4. Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού, τ’ αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 50 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: