ΧΑΛΒΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο νερό
500 γραμ. ζάχαρη
500 γραμ. σιμιγδάλι μισό χονδρό και μισό ψιλό
250 γραμ. λάδι
χυμό ενός λεμονιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
αμύγδαλα και κανέλλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το χυμό, το ξύσμα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνεχώς να μην σβολιάσει ώστε να πήξει τελείως.
Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ταψί Νο 26 το ισιώνουμε και το κόβουμε μπακλαβαδωτά σκορπίζουμε κανέλλα και το στολίζουμε με αμύγδαλο.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς 60 λεπτά, μέχρι να δούμε να ροδίζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου