Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

Υλικά
5 μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια. Αφαιρούμε προσεκτικά το δέρμα τους, με τη βοήθεια ενός τρίφτη.
Τα βράζουμε ολόκληρα, σε μία κατσαρόλα με νερό, 3 φορές από 5 λεπτά και αφαιρούμε το βρασμένο νερό κάθε φορά. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια.
Αφού βράσουν (δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακά), τα αφήνουμε να παγώσουν και στη συνέχεια κόβουμε το κάθε πορτοκάλι σε 8 κομμάτια.
Με ένα ψαλίδι αφαιρούμε τις ίνες από το εσωτερικό τους και τα κουκούτσια, αν έχουν.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε μία κατσαρόλα, σε στρώσεις και πασπαλίζουμε την κάθε στρώση με ζάχαρη. Τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνουμε για μία νύχτα, έτσι ώστε να βγάλουν το χυμό τους.
Την επόμενη μέρα, αφού έχει λιώσει η ζάχαρη, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό μας να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια γεμίζουμε σε αποστειρωμένα δοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: