Υλικά
2 κούπες ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
για το πασπάλισμα
1 κούπα καρύδια
κανέλα και γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπόλ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό, το κονιάκ και το ξύσμα
και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ να ενωθούν μεταξύ τους.
Σε άλλο μπολ βάζουμε 7 1/2 κούπες αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα ζυμώνοντας ελαφρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε
και το υπόλοιπο αλεύρι.
Παίρνουμε κομματάκι ζύμης στο μέγεθος μικρού καρυδιού και πλάθουμε
τα μελομακάρονα μας. Πιέζοντας τα στον τρίφτη σχηματίζουμε πάνω τους
ένα σχέδιο.
Αραδιάζουμε σε ταψί αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί
θα φουσκώσουν λίγο. Ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά
προσέχοντας να μην τα παραψήσουμε.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Δεν το ξαφρίζουμε.
Μόλις βγουν τα μελομακάρονα μας από το φούρνο τα περιχύνουμε
με το σιρόπι. Αφήνουμε για λίγο και τα γυρνάμε και από την άλλη μεριά.
Βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα των καρυδιών.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε, πριν πασπαλίσουμε με το καρύδι, μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα με
1-2 κουταλιές σπορέλαιο και να καλύψουμε τα μελομακάρονα μας!!
Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Πριν στεγνώσει η σοκολάτα πασπαλίζουμε με καρύδι ή τα αφήνουμε σκέτα!
2 κούπες ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
για το πασπάλισμα
1 κούπα καρύδια
κανέλα και γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπόλ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό, το κονιάκ και το ξύσμα
και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ να ενωθούν μεταξύ τους.
Σε άλλο μπολ βάζουμε 7 1/2 κούπες αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα ζυμώνοντας ελαφρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε
και το υπόλοιπο αλεύρι.
Παίρνουμε κομματάκι ζύμης στο μέγεθος μικρού καρυδιού και πλάθουμε
τα μελομακάρονα μας. Πιέζοντας τα στον τρίφτη σχηματίζουμε πάνω τους
ένα σχέδιο.
Αραδιάζουμε σε ταψί αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί
θα φουσκώσουν λίγο. Ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά
προσέχοντας να μην τα παραψήσουμε.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Δεν το ξαφρίζουμε.
Μόλις βγουν τα μελομακάρονα μας από το φούρνο τα περιχύνουμε
με το σιρόπι. Αφήνουμε για λίγο και τα γυρνάμε και από την άλλη μεριά.
Βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα των καρυδιών.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε, πριν πασπαλίσουμε με το καρύδι, μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα με
1-2 κουταλιές σπορέλαιο και να καλύψουμε τα μελομακάρονα μας!!
Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Πριν στεγνώσει η σοκολάτα πασπαλίζουμε με καρύδι ή τα αφήνουμε σκέτα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου