Υλικά συνταγής...
250γρ. ρεβίθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να μουσκεύουν με νερό και πολύ λίγο αλάτι.
Την επόμενη τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγη σόδα φαγητού (προαιρετικά). Τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου με τη σόδα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε να φύγουν οι φλούδες.
Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό. Όταν πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Όταν μαλακώσουν τα ρεβίθια προσθέτουμε κοφτό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. Εάν δεν χυλώσει όσο θέλουμε τη δένουμε με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου