Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Χοιρινό με γλάσο

Υλικά

·                     2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ
·                     1 στικ κανέλας
·                     20 κόκκοι πιπεριού
·                     20 κόκκοι κόλιανδρου
·                     2 φύλλα δάφνη
·                     5 γαρίφαλα
·                     100 γραμμάρια πικάντικη μουστάρδα
·                     Για το γλάσο : 250γρ. μαύρη ζάχαρη και 250γρ. μέλι


Βάζουμε το μπούτι σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό. Βάζουμε μέσα την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού, τον κόλιανδρο, τα γαρύφαλλα και τη δάφνη. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει για περίπου 2 1/2 ώρες, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί και ξαφρίζοντας ανά μισή ώρα.
Προσεκτικά βγάζουμε το χοιρινό από τη κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα, να κρυώσει. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βάζουμε το χοιρινό πάνω σε μια σχάρα, αφαιρούμε το δίχτυ και κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα ταψί. Αλείφουμε με τη μουστάρδα το ρολό και βάζουμε 5 λεπτά στον φούρνο.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τον φούρνο και με μία κουτάλα περιχύνουμε μία κουταλιά από το γλάσο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανά 10 λεπτά (περίπου 3-4 φορές). Σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά


Μπορείτε μέσα στο ταψί, κάτω από τη σχάρα, να βάλετε λαχανικά της επιλογής σας (καρότα, κολοκυθάκια, πατάτες). Θα ψηθούν μέσα στο γλάσο και θα γίνουν πεντανόστιμα...
Το μέλι, η πεμπτουσία των ανθέων, με τις ανεκτίμητες θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες, περιέχει πάνω από 70 διαφορετικές ουσίες απαραίτητες για τον οργανισμό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: