Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

2 kg μελιτζάνες στρογγυλές μεγάλες
2 κρεμμύδια μεγάλα
χυμό 2 λεμονιών
100 gr ελαιόλαδο
200 gr ταχίνι
100 gr φρυγανιά τριμμένη
λίγο μαϊντανό
πιπέρι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε, τις ψήνουμε στο φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τους σπόρους. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Πλένουμε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.

Στις μελιτζάνες προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και τα τριμμένα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, ρίχνοντας λίγο λίγο το λάδι και το χυμό των λεμονιών. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε λίγο λίγο το ταχίνι και το ανακατεύουμε πάλι, έως ότου να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε όση τριμμένη φρυγανιά χρειαστεί για το δέσιμο.
Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: